ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ

 



Εάν θέλετε να αποφύγετε τις τεχνητές χρωστικές ουσίες και τη ζάχαρη που υπάρχουν στις μαρμελάδες του εμπορίου, μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα μόνοι σας.

Η μαρμελάδα που σας προτείνω είναι 100%  σπιτική, δεν έχει καθόλου ζάχαρη, συντηρητικά και χρωστικές.

Τη μαρμελάδα θα τη φτιάξουμε με  αποξηραμένα δαμάσκηνα τα οποία  είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες , μέταλλα και φυτικές ίνες.

Τα αντιοξειδωτικά όπως  οι πολυφαινόλες και οι ανθοκυανίνες που βρίσκονται στα δαμάσκηνα, μειώνουν τις φλεγμονές και αποτρέπουν τη  γήρανση του οργανισμού. Η βιταμίνη Κ, το μαγνήσιο, ο φώσφορος και το κάλιο προστατεύουν τα οστά, ενώ οι φυτικές ίνες, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα.

 

ΥΛΙΚΑ

·    1 κούπα αποξηραμένα δαμάσκηνα

·    1 κούπα νερό

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και το νερό σε μία κατσαρόλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου.

Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και το αφήνουμε ανοιχτό μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.

Διατηρείται στο ψυγείο, για λίγες μέρες.


Να φροντίζετε το σώμα σας, το μυαλό σας και την ψυχή σας.

 Εύη Μπέλλου


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • Jean Carper, Σταμάτα να γερνάς!, Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, Αθήνα 2005.

  • Grant Doris, Συνδυασμοί Των Τροφών, Εκδόσεις Διόπτρα, Δεκέμβριος 2013.


Photo by Yulia Khlebnikova on Unsplash

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΡΙΤΖ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ - ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ - ΑΛΜΥΡΑ ΣΝΑΚ! ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΣΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚΣ ΓΕΜΑΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ