ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

 

 

 

ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ

Αν θέλεις να επιλέγεις να ακολουθείς έναν πιο φυσικό και απλό τρόπο διατροφής, τότε οι σταφίδες είναι από τις μικρές, καθημερινές απολαύσεις που ταιριάζουν απόλυτα με τη φιλοσοφία της καθαρής διατροφής. 

Πρόκειται για ένα φυσικό γλυκό που προσφέρει γεύση και θρεπτική αξία, χωρίς πρόσθετα και περιττά συστατικά. 

Μια χούφτα σταφίδες μπορεί να καλύψει την ανάγκη σου για κάτι γλυκό, χωρίς να καταφύγεις σε επεξεργασμένα σνακ ή βιομηχανικά γλυκά.

 Είναι ένα τρόφιμο που δεν έχει ανάγκη από επεξεργασία για να είναι απολαυστικό - η φύση το έχει φροντίσει από μόνη της.

Πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σιδήρο, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο μαγνήσιο φυτικές ίνες και πολύτιμα αντιοξειδωτικά, οι σταφίδες υποστηρίζουν τη φυσική ισορροπία του οργανισμού. 

Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι κατεχίνες γνωστές για την αντιοξειδωτική δράση και την προστασία που προσφέρουν στα κύτταρα από την οξείδωση. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι σταφίδες εντάσσονται στη λογική του λιγότερα αλλά ποιοτικά, καθαρές, απλές, χωρίς περιττές προσθήκες. 

Μπορείς να τις απολαύσεις, σκέτες, σε γιαούρτι, σαλάτες, βρώμη, ακόμα και σε μαγειρεμένα φαγητά με ρύζι ή λαχανικά, δίνοντας μια φυσική γλυκύκητα στα πιάτα σου.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσέχουμε την ποιότητά τους. 

Ορισμένες σταφίδες του εμπορίου περιέχουν διοξείδιο του θείου, μια ουσία που χρησιμοποιείται ως συντηρητικό, αλλά δεν έχει θέση στην καθαρή διατροφή. 

Γι αυτό, αναζητούμε σταφίδες χωρίς προσθήκες - ιδανικά βιολογικές ή φυσικά αποξηραμένες- ώστε να είμαστε σίγουροι πως αυτό που τρώμε είναι αγνό και ωφέλιμο.

Η καθαρή διατροφή δεν είναι μόνο το τι βγάζουμε από τη ζωή μας, αλλά κυρίως το τι επιλέγουμε να κρατήσουμε.

 Και οι σταφίδες είναι σίγουρα από τα τρόφιμα που αξίζει να μείνουν. 



Να φροντίζετε το σώμα σας, το μυαλό σας και την ψυχή σας.

 Εύη Μπέλλου


Το συγκεκριμένο άρθρο είναι δική μου πρωτότυπη συγγραφή και στηρίζεται σε προσωπική μου έρευνα, εμπειρία και μελέτη δημοσιευμένης βιβλιογραφίας, όπου και  την αναφέρω. Το περιεχόμενο παρέχεται καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουν κάποιον να ακολουθήσει ή να διακόψει φαρμακευτική αγωγή ή να αγνοήσει ιατρικές συμβουλές ή επαγγελματική συμβουλή. Ο αναγνώστης παραμένει ο ίδιος υπεύθυνος για τις επιλογές του και καλείται να συμβουλεύεται πάντα επαγγελματία υγείας πριν κάνει οποιαδήποτε τροποποίση στη διατροφή, στον τρόπο ζωής ή στη λήψη συμπληρωμάτων. Κάθε ομοιότητα με άλλο δημοσίευμα είναι συμπτωματική. Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο αν γίνει σαφή αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς το παρόν ιστολόγιο.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


  • Ζαμπετάκης Ιωάννης, Χημεία Τροφίμων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2009.
  • Jean Carper, Σταμάτα να γερνάς!, Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, Αθήνα 2005.


Photo by Neva Kuruyemiş on Unsplash

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΟΡΙΤΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ - ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ

ΕΤΟΙΜΟΙ ΖΩΜΟΙ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο ΑΛΜΥΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΝΑΚ: ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ;