Δροσερή μους βερύκοκο με καθαρά, απλά υλικά

 

 


 

ένα γυάλινο μπολ που περιέχει κρέμα βερικοκο

 

Από τότε που άρχισα να διαβάζω προσεκτικά τι περιέχουν οι έτοιμες κρέμες και οι μους του εμπορίου, ένιωσα την ανάγκη να φτιάξω κάτι δικό μου. Ήθελα να ξέρω ακριβώς τι βάζω στο πιάτο μου. Κάτι απλό, αγνό, καθαρό. Δεν ήξερα αν θα πετύχει, αλλά είπα να το δοκιμάσω — και τελικά άξιζε.

Με λίγο πείσμα και αρκετούς πειραματισμούς, κατέληξα σε μια συνταγή για μους βερίκοκο που με ενθουσίασε. Έχει απαλή υφή, φυσική γλυκύτητα και μια γεύση που θυμίζει καλοκαίρι. Δεν έχει τίποτα περιττό. Ούτε ζάχαρη, ούτε συντηρητικά. Μόνο υλικά που καταλαβαίνεις.

Τα βερίκοκα, το γιαούρτι και λίγα αμύγδαλα δένουν μεταξύ τους με έναν τρόπο απλό και αληθινό. Είναι ένα επιδόρπιο που νιώθεις ότι το έφτιαξες εσύ — από την αρχή μέχρι το τέλος.


Τι θα χρειαστείς:

  • 225 γραμμάρια αποξηραμένα βιολογικά βερίκοκα

  • 4 κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι

  • Θρυμματισμένα αμύγδαλα (για το σερβίρισμα)


Πώς το φτιάχνεις:

  1. Ζεματίζεις τα βερίκοκα και τα βάζεις σε ένα μπολ με λίγο νερό – ίσα που να τα σκεπάζει.

  2. Τα αφήνεις να μουλιάσουν όλο το βράδυ.

  3. Την επόμενη μέρα, τα πολτοποιείς μαζί με το νερό τους στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.

  4. Ανακατεύεις την κρέμα με το γιαούρτι και τη μοιράζεις σε ποτηράκια.

  5. Τα αφήνεις στο ψυγείο για 2-3 ώρες να δέσουν.

  6. Πριν τα σερβίρεις, πασπαλίζεις με αμύγδαλα.


Ένα μικρό tip:

Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγη κανέλα Κεϋλάνης ή μια σταγόνα φυσικό εκχύλισμα βανίλιας. Θα δώσει επιπλέον άρωμα, χωρίς να καλύψει τη φρουτένια γεύση του βερίκοκου.



Είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται ήσυχα, χωρίς φασαρία. Δεν έχει πολύπλοκα βήματα — μόνο φροντίδα και διάθεση να προσφέρεις κάτι αληθινό στον εαυτό σου. Μια μικρή, δροσερή απόλαυση που χαρίζει πολλά με πολύ λίγα.



Αν θέλεις να το συνοδεύσεις με μια σπιτική μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, δοκίμασε αυτήν τη μαρμελάδα δαμάσκηνο χωρίς πρόσθεταΕίναι ιδανικός συνδυασμός

https://www.evisnutritiontips.gr/2023/09/blog-post_40.html



Να φροντίζετε το σώμα σας, το μυαλό σας και την ψυχή σας

  Εύη Μπέλλου


Το συγκεκριμένο άρθρο είναι δική μου πρωτότυπη συγγραφή και στηρίζεται σε προσωπική μου έρευνα, εμπειρία και μελέτη δημοσιευμένης βιβλιογραφίας, όπου και  την αναφέρω. Το περιεχόμενο παρέχεται καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουν κάποιον να ακολουθήσει ή να διακόψει φαρμακευτική αγωγή ή να αγνοήσει ιατρικές συμβουλές ή επαγγελματική συμβουλή. Ο αναγνώστης παραμένει ο ίδιος υπεύθυνος για τις επιλογές του και καλείται να συμβουλεύεται πάντα επαγγελματία υγείας πριν κάνει οποιαδήποτε τροποποίση στη διατροφή, στον τρόπο ζωής ή στη λήψη συμπληρωμάτων. Κάθε ομοιότητα με άλλο δημοσίευμα είναι συμπτωματική. Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο αν γίνει σαφή αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς το παρόν ιστολόγιο.



ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • Ζαμπετάκης Ιωάννης, Χημεία Τροφίμων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2009.
  • Jean Carper, Σταμάτα να γερνάς!, Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, Αθήνα 2005.
  • Grant Doris, Συνδυασμοί Των Τροφών, Εκδόσεις Διόπτρα, Δεκέμβριος 2013.


Photo by yashraj surana on Unsplash

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ετοιμοι ζωμοί: Τι κρύβουν και γιατί δεν χωράνε σε μια καθαρή διατροφή.

Υγιεινό πόριτζ χωρίς συντηρητικά - με σταφίδες, μέλι και κανέλα Κευλάνης

Σνακ και καθαρή διατροφή: Ταιριάζουν τελικά;